Főoldal arrow Képes Tudomány
Képes Tudomány
A hollók?i vár és a tanösvény Nyomtatás E-mail
2007. október 24.
ImageHollók? nevének említése kapcsán a legtöbbünknek a Világörökség részét képez? Ófalu házsora jut eszébe. De nem kevésbé látványos úti célpont lehet a XIII. században emelt vár, amelyet az elmúlt évtizedben restauráltak.
Tovább...
 
Tizenegy állat- és növényfajt fedeztek fel Vietnamban Nyomtatás E-mail
2007. szeptember 27.
ImageVietnam középs? részén eddig ismeretlen kígyó-, lepke- és orchideafajokat fedeztek fel a kutatók - közölte a WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet.
Tovább...
 
Felújították Csesznek várát Nyomtatás E-mail
2007. szeptember 26.
ImageNégy évtizeddel ezel?tt, 1967-ben, Pámer Nóra irányításával kezd?dött el a Dunántúl leglátványosabb várromjának, a cseszneki várnak a régészeti és m?emléki feltárása.
Tovább...
 
Hatalmas agyarú görög masztodon Nyomtatás E-mail
2007. július 27.
ImageAz egyenként 5 méter hosszú és 1 tonna súlyú masztodonagyar 2,5 millió éves fosszíliájára Görögország északi részén talált rá egy nemzetközi kutatócsoport. A masztodon az elefánthoz hasonló, de annál sokkal nagyobb állat volt, amely az egész Földön elterjedt.
Tovább...
 
Megnyílt a Lepkekert Nyomtatás E-mail
2007. június 20.
ImageIsmét várja a látogatókat a Fõvárosi Állat- és Növénykert lepkebemutatója. A Pálmaház szomszédságában található Lepkekertet az idei szezonra kissé átalakították, a lepkék férõhelye tágasabb és változatosabb lett. A Lepkekert mostantól az egész nyári szezonban látogatható, emellett a hétvégén több más programot is szervez az Állatkert.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 9 / 16
© 2018 Az Élet és Tudomány Egyesület Magazinja
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licenc alatt áll.